Recensie Lys De Dolen Trilogie 5 ***** Een rauw openhartig levensverhaal met een prachtige diepere onderlaag…

 In Recensies

Enige tijd geleden kreeg ik van een vriend Dolen 1 “Angst om te binden, Zucht naar vrijheid” in handen. Het werd mij overhandigd met de tekst: het is een rauwe, openhartige autobiografisch roman waar een prachtige diepere laag in zit, waarin de hoofdpersoon, na de dood van zijn vader en later ook “het verlies” van zijn vrouw en dochter de wereld over reist en op zoek is naar liefde in elke vorm. Liefde naar zichzelf en liefde voor de wereld. Deze omschrijving maakte mij enorm nieuwsgierig. 

Deel 1 “Angst om te binden, Zucht naar vrijheid” las ik in 2 dagen uit. En aan de omschrijving was niets gelogen. Sommige scenes zijn ongecensureerd en plat beschreven, maar droegen wel bij aan de beleving en de emoties die bij dit verhaal horen. Een verhaal vol seks, drugs en rock&roll. En toch las ik vooral over een gekwetste man die zoekt naar zijn toegevoegde waarde op deze wereld. Hij vecht voor contact met zijn dochtertje en beschrijft vol humor en beeldend over zijn wereldreis. Aan het eind van deel 1 komt hij in een situatie terecht met een open einde. En daarom “moest” ik deel 2 ook lezen. Ook deel 2 “Demonen en Engelen” was binnen no-time uit. Over de inhoud ga ik dus niet veel zeggen, maar wel dat het een bijzonder vervolg is op deel 1 en dat je echt over zijn schouder mee mag kijken tijdens zijn reis door Zuid-Amerika en alle emoties waar hij doorheen gaat. In dit deel is duidelijk voelbaar dat hij dichter bij zichzelf komt. 

Nu ik recent hoorde dat deel 3 “Hemel en Aarde” is uitgebracht, heb ik deze meteen besteld. Dit deel maakt het verhaal compleet… Hij besluit zijn wereldreis nog een vervolg te geven. Aan het eind weet je wat zijn reizen en belevenissen hem gebracht hebben. Of hij de liefde gevonden heeft en hoe hij zijn verdere leven invulling wil geven…

 

Recent Posts

Leave a Comment

18 − drie =