Met Dolen het weekend door! Recensie van Dolen1 door Tara. (half augustus 2020)

 In Recensies

Onderwerp: Met Dolen het weekend door


Lieve neef Alex,

Je eerste boek ‘Dolen’ van de trilogie heb ik in een (voor mij) recordtijd uitgelezen, namelijk 1½ dag van het weekend. Heerlijk om over jouw leven te lezen. Wat ben jij geliefd, sociaal en gemakkelijk in contact maken en vriendschappen onderhouden. De reacties op je blog spreken voor zich. Eigenlijk hoef je geen laag zelfbeeld of minder eigenwaarde te hebben. Maar zo werkt dat blijkbaar niet, de breuk zit dieper en dat is voelbaar.

Grappig en zelfs wel lichtelijk zelfingenomen is de bijsluiter, je waarschuwing vooraf. Misschien klinkt het reizen op jouw manier voor velen aantrekkelijk, vele landen, plaatsen en veel seks, echter het geeft mij een bevestiging dat het daarin niet te halen valt. Kortom: geen ambities om je na te doen. 😉 Bovendien vermoed ik dat mijn dochter van 19 jaar en meer jongeren dit leesvoer gemakkelijk kunnen handelen. Of is dit een (verkapte) waarschuwing voor je eigen dochter…? Anyway.

Op een gegeven moment, de ‘Amerika reis’, beschrijf je in iedere stad dat je gaat stappen, snuiven, geilen en neuken en meer van hetzelfde. Dit wordt m.i. iets te eentonig, zeg maar. Daar mis ik de diepgang en het aangaan van je zelfproces in plaats van te verdoven. Wat me heeft geboeid zijn vooral de niet-betaalde relaties (ook Lisanne trouwens, maarja) en het einde is natuurlijk een prima kans om te ontwaken.

Prachtig vent, ik kijk uit naar de volgende boeken.

Blijven doen waar je hart naar uitgaat, is een mooie levensreis.

Enjoy en dikke knuf.

🙏

Liefs, Tara

Recent Posts

Leave a Comment

11 − acht =