Mariel via #bol.com recensie van Dolen1 (Juni 2020) beoordeling ***** 5 sterren

 In Recensies

Mariel
50-59 jaar Leerdam
***** 5 sterren via #bol.com
DOLEN van Alex Kirchner
Dit boek is een reis door het leven van #RoyvanZanten (de #alterego van Alex Kirchner), niet geschikt voor jeugdige lezers volgens de schrijver, maar zeer de moeite waard om te lezen.

Cover
De cover laat in eerste instantie een abstracte koning wegens zijn kroon zien uitgevoerd in rode en gele kleuren. Als je beter naar de tekening kijkt , zie je een deel van zijn #paspoort en vele stempels uit dit paspoort vanuit vele landen. De tekst trekt ook de aandacht: ‘Dolen angst om te binden, zucht naar vrijheid’

Samenvatting
Het verhaal begint met een #proloog die er niet om liegt, dat iemand moet dealen met een partner die duidelijk niet goed in haar vel zit en dat is nog mild uitgedrukt. Daarna gaat het verhaal terug in de tijd.
Roy is 38 jaar, de leeftijd dat er iets met zijn vader gebeurde, en is hij in #Spanje om #Spaans te leren. De reden hiervoor is dat deze taal nodig is om zich in de anderstalige wereld ook verstaanbaar te maken. Hij is naar Spanje gegaan na een relatie waarin zijn vriendin meer wilde en door zijn #bindingsangst is dit beëindigd.
Hij zegt dat hij haar mist, maar stort zich toch in andere vrouwen voor een enkele keer en/of een korte periode.
Dan leert hij een Française kennen, maar gaat toch verder, ditmaal naar #IJsland, toch kan hij haar niet vergeten en houden ze contact. Dan besluit hij toch voor haar te gaan en laat haar overkomen. Hij komt erachter dat ze extreem jaloers is en andere eigenaardigheden heeft. Dit resulteert uiteindelijk in een #breuk, waarna hij aan een wereldreis begint om zijn verdriet een plaats te geven.

Mijn mening
Het is een boeiend verhaal om te lezen, Alex schrijft zijn verhaal op een manier dat het van een kabbelend beekje naar een heftige storm gaat en weer terug. Zeer begrijpelijk als het verhaal gestalte krijgt en de worstelingen en verleidingen waar hij mee te maken krijgt. Ook zijn #blog over zijn #reizen is erg aan te raden.

Conclusie
Een waargebeurd verhaal geschreven via een alter ego, die de moeite van het lezen waard is. Ook een #verhaal over #verlies #onzekerheden van het leven #genieten , je #droom volgen en #emoties .

Recent Posts

Leave a Comment

16 + 18 =